Omgeving

Plekken om te ontdekken in de omgeving

+/- 0 km

Aan de Afgedamde Maas

De Hoge Waard staat onder meer bekend om zijn ligging aan de Afgedamde Maas. De ligging staat garant voor rust én voor mooie vergezichten in élk jaargetijde. De Hoge Waard is circa acht hectare groot en ligt aan twee zijden aan het water. Van oorsprong is het terrein van de camping een uiterwaard. Het terrein is zodanig opgespoten dat het zelfs bij hoge waterstanden droog blijft. Verschillende vaarwegen, natuurgebied de Biesbosch en stadjes als Heusden, Woudrichem en Gorinchem zijn via het water gemakkelijk te bereiken.
+/- 8 km

Woudrichem

Woudrichem is een oude vestingstad in de gemeente Altena ook wel bekend van de televisieserie ‘Dokter Tinus’. Ontdek de historische Martinuskerk, Korenmolen Nooit Gedagt, het visserijmuseum, de stadswallen, de gevangenpoort en de historische haven met een stadswandeling in combinatie met een heerlijke lunch of diner bij een van de sfeervolle restaurants, cafés of lunchplekjes.
+/- 12 km

Heusden

De gerestaureerde vestigingsstad Heusden staat bekend om haar pittoreske straatjes, eeuwenoude panden, vele ateliers en galerieën, unieke winkeltjes en toprestaurants. Door een grondige restauratie ontving de stad de hoogste Europese restauratie-onderscheiding: de ‘Europa Nostra’. De sfeervolle vestingstad Heusden is een geweldige bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur, historie en goed eten en drinken.
+/- 22 km

Gorinchem

Gorinchem, uitgesproken als Gorkum, is de grootste intacte vesting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De vestingwallen, met uitzicht over de rivieren, nodigen uit tot het maken van een stadwandeling. Hier vind u allerlei bijzondere winkeltjes en galleries. Alles voor een dagje cultuur snuiven.
+/- 20 km

De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Hier vind u veel wilgenvloedbossen en kreken waardoor u bijna vergeet dat u in Nederland bent! Ga op zoek naar bevers in deze zoetwatergetijde, geniet van de meest bijzondere planten en bloemen en ervaar een dag in De Biesbosch.
+/- 2 km

Aqua Altena

Andel
Bij minder goed weer toch zwemmen? Dat kan! Op korte afstand van De Hoge Waard ligt Zwembad Aqua Altena in Andel. Aqua Altena beschikt over een binnen- en buitenzwembad. Het binnenzwembad bestaat uit een wedstrijdbad, doelgroepenbad, een whirpool en glijbaan.
+/- 9 km

Slot Loevestein

Poederoijen
In het oerhollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1358 zijn kasteel bouwen. De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat zo’n 650 jaar en is in te delen in drie periodes: de middeleeuwen, de staatsgevangenis en de Hollandse Waterlinie. De meest markante gebeurtenis in de geschiedenis van het slot is ongetwijfeld de bijzondere ontsnapping van Hugo de Groot. Slot Loevenstein biedt een compleet dagje uit voor jong en oud. Al jaren op een rij krijgt het slot de Kidsproof Museum titel, een publieksprijs die verkozen door kinderen. Een romantisch uitstapje voor twee, maar ook heel geschikt om met de hele familie te bezoeken.
+/- 26 km

Efteling

Kaatsheuvel
Bent u opzoek naar een dagje uit met de hele familie? In de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Of u nu op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows Ontdek Nederlands grootste attractiepark in Kaatsheuvel. Een uniek park voor de hele familie, midden in de natuur.

Locatie

Ook ontspannen aan de Afgedamde Maas?

Op zoek naar een heerlijke plaats aan het water of vlakbij het water neem contact op
Neem contact met ons op
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram